Den evige debat.

Her vil Jacob Grumsen svare på spørgsmål om stort og småt inden for hockeyverdenen og specielt dommerfaget.
Post Reply
MacReady
Posts: 25
Joined: Fri Aug 05, 2011 10:09:53

Den evige debat.

Post by MacReady » Thu Aug 21, 2014 3:36:44

Hej Jacob.

Nu står en ny sæson snart for døren og der er allerede godt gang i træningskampene. Jeg har haft fornøjelsen at overvære et par stykker og her faldt samtalen (igen-igen) på en tilbagevendende begivenhed i dansk ishockey: Den evige debat mellem dommer og spillere. Det er det samme billede ved (næsten) hver eneste udvisning, at den efterfølgende er til stor debat. Dommeren gestikulerer og forklar sig til en spiller, som så ryster på hovedet og kører væk og en ny kommer til. Dette skuespil kan nu og da tage minutter før spillet kommer i gang igen. Ser man NHL, er der langt længere mellem dette billede. Det er selvfølgelig ikke altid spilleren er enig i udvisningen og at straffen er rigtig (det er de sjovt nok sjældent) men dommen modtages som ofte blot med en hovedrysten, mens de sætter sig til rette i straffeboksen. Hvorfor skal alt diskuteres i Danmark? Selvfølgelig har spilleren selv et ansvar, men reelt set, er de vel som børn og går så langt som forældrene tillader det? Det er trods alt jer, dommerne, der står med det overordnet ansvar og derfor kan bestemme hvor meget snak/debat/diskussion man ønsker eller tillader. Jeg har fuld forståelse for, at det nu og da er nødvendigt for husfreden og forståelsen at forklare en udvisning, men altid? Og er den forklaret én gang, burde det så ikke være nok?

Med venlig hilsen og ønske om en god sæson.

Jacob Grumsen
Posts: 415
Joined: Mon Jan 28, 2008 11:17:11

Re: Den evige debat.

Post by Jacob Grumsen » Fri Aug 22, 2014 12:06:23

Hej MacReady

Du kan på sin vis have ret i dit indlæg, og ja nogen spillere kommer og får en forklaring, og de er stadig ikke enig, og bliver det heller aldrig.
Tit og ofte ser man det er de samme spillere der kommer, dette kan være en del af planen med denne spiller, herunder captajnen, der kommer og spørger ind til dommerens kendelser
Dette er for at presse dommeren, præcis samme måde som man ser det i andre sportsgrene

Om vi kommer det til livs her hjemme, tror jeg næppe, og må til en vis grad lære at leve med det som det er lige nu :)

Hilsen
Jacob Grumsen

Post Reply