Udvisningsminutter

Her vil Jacob Grumsen svare på spørgsmål om stort og småt inden for hockeyverdenen og specielt dommerfaget.
Post Reply
Mortenx
Posts: 4
Joined: Thu Jan 31, 2008 6:32:35

Udvisningsminutter

Post by Mortenx » Mon Feb 18, 2008 8:57:53

Hej Grumsen,

Jeg har kigget lidt på statistikkerne for udvisningsminutter pr. kamp for jer dommere. Synes det er lidt pudsigt at man i den ene ende finder Alan Smith, med lige under 30 udvisningsminutter pr. kamp i snit, og i den anden ende et par danskere med 56-59 udvisningsminutter pr. kamp i snit.

Har du et bud på dette misforhold? Nu beder jeg dig naturligvis ikke skyde efter dine kolleger, men kan man måske sige at danske dommere i nogle situationer mangler lidt fingerspitzgefühl, hvor en Alan Smith, som trods alt nok har mere hockey "i blodet" taler sig fri af mange udvisninger?

Det kunne være spændende at høre lidt betragtninger fra en af dem på isen. :D

MVH

Morten

Jacob Grumsen
Posts: 411
Joined: Mon Jan 28, 2008 11:17:11

Post by Jacob Grumsen » Tue Feb 19, 2008 11:15:07

Hej MortenX

Hvad den præcise grund er ved jeg ikke, men har da flere bud.

Det ene er at en dommer som Alan Smith kommer fra en noget anden hockey kultur end vi danske dommere, han snakker meget og derved undgår nogle udvisninger.
Det er jo ikke noget man lærer fra dag til dag, for det at skulle "snakke", betyder man skal fange det på det rigtige tidspunkt.
Det er lidt svært at forklare, men det er ikke abre at stille sig op og snakke til spillerne, hver spiller har sin måde at skulle tackles på.

Men det er jo ikke kun mellem Alan Smith og de danske dommer der er misforhold, det er også imellem de danske dommere, der er lidt misforhold, og dette kan man ikke undgå, da vi dommere jo også er forskellige.

Men min mening er at vi med det "nye" 4 dommer system, der kan det undgåes at dommer vil finde en mere ens linie end vi har idag.
Jeg glæder mig ihvertfald personligt meget til at komme igang med det system i slutspillet.

Håber det gav lidt svar på dine spørgsmål.

Venlig Hilsen
Jacob Grumsen

Mortenx
Posts: 4
Joined: Thu Jan 31, 2008 6:32:35

Post by Mortenx » Tue Feb 19, 2008 11:25:24

Hej Grumsen,

Mange tak for svaret!

Jeg kan sagtens følge dine betragtninger, og er også en af dem der er sikker på at indførelsen af 4-dommer systemet vil blive en kæmpegevinst for dansk hockey.

Held og lykke med slutspillet. Lad os alle medvirke til at få noget god hockey at se! :D

Morten

Post Reply