Offside

Her vil Jacob Grumsen svare på spørgsmål om stort og småt inden for hockeyverdenen og specielt dommerfaget.

Offside

Postby Soenderjyske » Sat Mar 15, 2008 6:18:30

En ting som vi mange gange diskuterer i hallen er offsidereglen...

Hvis en spiller med fuld kontrol over pucken drejer rundt i det han passerer offsidelinien, altså kører kroppen indover først...

Er der så offside, jeg mener dette emne blev diskuteret kraftigt under et A-WM for et par år siden, men kan ikke huske svaret...

Håber du kan hjælpe her...
Soenderjyske
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 15, 2008 6:13:40

Postby Jacob Grumsen » Sun Mar 16, 2008 1:05:42

Hej Soenderjydske

ifl regel 450, C, anm.:

Såfremt en spiller med pucken under kontrol passerer blå linje før pucken, er han ikke offside.

Samtidig skal man være opmærksom på følgende:

Regel 450, b:
Det afgørende for, om der er offside, er spillerens skøjters placering.
- En spiller er offside, hvis begge hans skøjter er helt over den blå linje ind til hans angrebszone, før pucken har passeret linjen fuldstændigt.
- Puckens position – pucken skal have passeret fuldstændigt over den blå linje ind i angrebszonen.

Venlig Hilsen
Jacob Grumsen
Jacob Grumsen
 
Posts: 392
Joined: Mon Jan 28, 2008 11:17:11

Postby Ulven » Tue Mar 18, 2008 3:21:33

Som tillæg til det med hvornår pucken er over linien.
Jeg har tidligere læst mig til, at selve linien (både ved offside, mål og icing) altid tilhører den zone hvorfra pucken kommer.

Ret mig gerne, hvis det er forkert!
Ulven
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 19, 2008 10:26:04

Postby Jacob Grumsen » Wed Mar 19, 2008 12:21:26

Hej Ulven

Det er fuldstændig rigtig, linien tilhører den zone hvor pucken kommer fra.
Og pucken skal være helt over linien.........

Venlig Hilsen
Jacob Grumsen
Jacob Grumsen
 
Posts: 392
Joined: Mon Jan 28, 2008 11:17:11


Return to Dommer - Jacob Grumsen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron