Et lønloft vil ødelægge dansk elitehockey

Her kommer nyheder og mails der lægger op til debat
Locked
Olli
Posts: 25
Joined: Wed Jan 30, 2008 6:42:52
Location: Herning C

Et lønloft vil ødelægge dansk elitehockey

Post by Olli » Sat Jan 03, 2009 6:37:57

- Lønloft - må Gud forbyde det - vil være det værste, der nogensinde er sket for dansk elitehockey. Alt hvad der er bygget op af goodwill i udlandet de seneste år. vil forsvinde med et trylleslag. Vi kan glemme alt om at se flere attraktive udlændinge i ligaen osv. Det må ikke ske!

- Et andet problem ved lønloftet er, hvordan det rent praktisk skal administreres og kontrolleres? Unionen kan jo ikke engang følge deres egen regel om egenkapital til dørs....
Man kan frygte "Margrethe Vestager finten" - appel til klubbernes etik og moral (sporene skræmmer) - sige at der vil komme et par stikprøver, men at det ellers er op til folk selv/man tror jo på det gode i folk, osv. At tro på at tillid er bedre end kontrol er naivt i dansk ishockey. Specielt når der, som i dette tilfælde er så meget at opnå ved at snyde så vandet driver.

- "Vi kan jo blive nødt til at lave en begrænsing for sportens skyld" lyder det fra Herning. Ja, eller I kunne have undladt at kigge den anden vej mens i kørte dankortet igennem!

- "Lønloft er den eneste mulighed" lyder det fra Herlev. Ja måske for jer der ikke har kunnet styre udgifter og indtægter. Og måske er det faktisk også eneste mulighed for at Herlev kan konkurrere på liganiveau. Men samtidig et stort handicap for de andre klubber. Vi behøver vel ikke gå efter at ramme laveste fællesnævner?

- FIK, AaB, SE og RMB er vel de eneste der kan være deres udtalelser bekendt i denne sag?

- Forestil jer hvor mange penge, og hvor meget tid det har taget at promote den danske liga som et seriøst sted at tage hen og tjene sine penge? Redenbach, Kurtz, Nikifouruk, Larrivee osv - spillere på et niveau der, hvis de blev foreslået for bare 7-8 år siden ville fremkalde skraldlatter og afvist som dagdrømmerier.

- Jeg frygter at hele cirkusset drukner i politik og udmeldinger der er designet med det formål at behage Jimmy Bøjgård, Frits Nielsen og resten af "hovedet i busken klanen" - ja i det hele taget at det kommer til at handle om alt andet end hvad der er bedst for dansk ishockey.

- Lønloft virker ulogisk og vil efter min mening være en uhensigtsmæssig hindring for de enkelte klubbers muligheder. Hvor ville dansk fodbold og klubber som FC København og Brøndby IF være, hvis der havde været lønloft i fodbold?

- Lønloft er ikke nogen tradition i dansk idræt og det skal det heller ikke være. Almindelig sund fornuft burde være nok!

- Når det så er sagt, så er der en masse folk ude i klubberne, der bør tænke sig grundigt om, når budgetterne udarbejdes og nye aftaler indgåes så vi undgår de mange økonomiske problemer og konkurstrusler som vi traditionelt har set i dansk ishockey.

- Hvad nu hvis en klub går konkurs efter at der er indført et lønloft? Skal loftet så endnu længere ned?

- Hvor skal et loft ligge? 10 millioner? ..og dermed være irelevant for hovedparten af klubberne? 6 millioner? ..og dermed tvinge alle kluberne ned på Herlev niveau?

- Hvem har fået den idé at ansvarligheden skal findes i et sæt regler, i stedet for at det skal komme fra den enkelte klub?

- Tager et lønloft højde for at nogle klubber har mistet penge på andet end ishockey? AaB´s konferencedel, Hernings og Nordsjællands ejendomseventyr osv.

- Hvordan tager et lønloft hensyn til at klubberne er 10 forskellige enheder med 10 forskellige virkeligheder?

- Glem alt om lønloft og tænk jer nu om inden i går på shopping i nordamerika inden den næste sæson... Man fristes til at sige, hvor svært kan det være?

moose
Posts: 2
Joined: Sun Jan 04, 2009 2:00:29
Location: Århus

Ishockeyøkonomi

Post by moose » Sun Jan 04, 2009 2:18:20

Jeg vil give skribenten fuldstændig ret. Et lønloft eller et loft for udenlandske spillere for den sags skyld, hjælper ikke ret meget. Der, hvor det er galt, er hos lederne i de danske ishockeyklubber. Først den dag, hvor de begynder at lægge et realistisk budget og HOLDE det, vil man kunne undgå at der er klubber, der kommer i store vanskeligheder.

Hvis direktørerne begynder at tænke lidt langsigtet og se mere realistisk på indtægterne og kun forpligte sig til en lønudgift, der kan betales indenfor budgettet, vil man undgå de dumme problemer. Reglerne omikring lønsummen i forhold til egenkapitalen har vist sig at være fornuftig indenfor isærdivisionsfodbold, men også håndbold. Men længere skal man ikke gå med regler i forhold til klubberne. Herefter må det være direktørernes moral og indsigt i underholdningsøkonomi, der sætter grænsen.

Hvorvidt det er udlændinge eller danskere, der aflønnes med store kontrakter er da ligegyldig. Det er stadig klubben, der skriver under på en kontrakt - og den kan man ikke løbe fra.

Måske er det på tide at niveauet på spillerene under førstekæden daler en smule, i forhold til at vi som tilskuere og journalister (Bøjgåaard, Frits, etc) glæder os meget over. For de senere år er der kommet en del meget dygtige spillere til Danmark. For 6-7 år siden kom de bedste nordamerikanske spillere fra CHL, UHL og måske ECHL. Så gik der et par år, hvorefter vi fik rigtig gode ECHL spillere og nu ser vi af og til AHL spillere af den bedre klasse som nye spillere i Danmark.

Lad os tage et lille skridt tilbage og få lidt flere dårligere - og billigere - udlændinge og så kun 1-2 rigtig gode stjerner pr hold. Og så må klubberne hente et par spillere ind omkring juletid, hvis de mener at økonomien er til det. Hellere det end at man sætter holdet til salg midt i sæsonen.

Med de forhold ishodkeysporten har i Danmark med få haller, begrænset haltid til ungdommen osv, kan man ikke regne med at der bliver udviklet 10 gange Mikkel Bødker eller Frans Nielsen hvert år. Max én i hele ligaen pr år. Derfor skal der fyldes op med nogle udlændinge og gives spilletid til nogle talenter.

Køber man sig til et dansk mesterskab, vil man som regel kunne mærke det på økonomien året efter. Og det er ikke særlig langsigtet.

moose
Posts: 2
Joined: Sun Jan 04, 2009 2:00:29
Location: Århus

Ishockeyøkonomi

Post by moose » Sun Jan 04, 2009 2:22:40

Og lige en tilføjelse mere:
Det er altså ikke ualmindeligt, at danske erhvervsvirksomheder går konkurs. Heller ikke i underholdningsbranchen. Så længe moderforeningerne ikke går konkurs, men at der er klar adskillelse mellem foreningerne og de professionelle selskaber, så gør det ikke noget, at der en gang imellem kommer et krak. Bare det ikke er de samme ledelser, der igen og igen kører holdene i sænk og laver konkursrytteri. Elitesport handler om at satse på noget man tror på og tage nogle chancer engang imellem. Man skal bare ikke være fuldstændig båøjet og superoptimist.

Locked