Fremtiden ser lys ud...

Hvis der bliver behov for andre klub forums åbner vi det gerne
Locked
147
Posts: 11
Joined: Wed Sep 24, 2008 7:25:16

Fremtiden ser lys ud...

Post by 147 » Tue Jan 06, 2009 10:18:03

... hvis klubben tør tage "udviklingsskridtet" fuldt ud nu...! Og ikke som nu melder ét ud og reelt gør det modsatte.

Med de nye tiltag/restriktioner, der ser ud til at blive en realitet i dansk ishockey frem mod den nye sæson, forstår jeg ikke, at folk herinde ensidigt taler om udlændinge...!? Fokus burde istedet ligge på potentialet i egne unge spillere. Vi har p.t. Danmarks absolut største talentmasse i alderen 15 - 20 år, og kan i løbet af ganske få sæsoner blive den absolutte magtfaktor i dansk ishockey. Hvis altså den nødvendige sparring og udvikling af disse unikke talenter bliver sat i fokus, frem for den evindelige ligegyldige debat om, og fokus på, mellemklasse udlændinge fra fans og ansvarlige ledere. Medmindre man er totalt hardcore hockeyfan er det vel rimeligt svært at huske udlændingene i Frederikshavn bare 3 - 4 år tilbage. Men hvem husker ikke Nulle, Søgge, Turbo, Mølgaard eller for sags skyld Fidi..! Min pointe er; vi vil alle hellere se danskere på isen - nu er muligheden der for at blive et storhold - måske det største - UDNYT DET!!!

Ungdomslandsholdsspillere med potentiale ud over det sædvanlige:

GK:
Dennis Aaby - 19 år. ALT ALT for få kampe indtil nu!!!
Mathias Thode - 16 år. Talent - men stadig for ung til netop den position...

Defense:
Rasmus Søndergaard - 18år. Klubbens mest oversete spiller og absolut største backtalent. Han burde have spillet Eliteserie allerede NU.
Rasmus Christiansen - 19 år. Har vel fået mere end talentet reelt fortjener.
Kenneth Rævdal - 19 år. Et kæmpe potentiale med den rette coaching.
Nicolai Kristensen - 18 år. Mangler coaching i den grad - men talentet er der.
Kristian Nørlund - 17 år. Stort udviklingspotentiale. Fysisk den "nye" Schioldan.
Anders Thode - 15 år. Stort talent - men mangler naturligt stadig et par år i rugekassen.

Offence:
Kennie Christensen - 18 år. Blomstrede under Eller. Har ikke fået chancen under Heikki.
Christian Nordentoft - 17 år. Talent der kun mangler lidt kilo.
Morten Smedegaard - 17 år. Har fået meget spilletid under Heikki. Talent - udover størrelse ???
Nicklas Blokhus - 21 år. Den ny "23" - fighter af guds nåde, uden de store tekniske talenter.
Thomas Søndergaard - 16 år. Kæmpetalent med fysik som en bjørn.
Mikkel Højbjerg - 16 år. Talent med store tekniske egenskaber.
Martin Højbjerg - 16 år. Tvilling til Mikkel med stort samme kvaliteter.
Mads Aagaard - 17 år. Allround center.
Nikolai Meyer - 16 år. Lynhurtig tekniker.

Beklager hvis der er nogle udeladt eller alderen er smuttet hos en enkelt. Og så kunne man vel også nævne Nedermark og måske Ravn under kategorien egne unge talenter.

19 danske spillere der med den fortjente og rette sparring kan blive Danmarks bedste grundstamme indenfor ganske få sæsoner. Sættes det rigtigt i scene, og kan man ledelsesmæssigt sætte overliggeren lavere end top 4 HVERT ENESTE ÅR, kan vi sammen med vores kommende LOKALE HELTE sætte the over til guld, guld og atter guld.

Og ja - tilsæt bare et par klasse udlændinge eller fem :-)

Godt nytår - og godt gået DIU, endelig faldt 10´øren. Lad os håbe den også falder rundt om i de danske klubber.

147

Corey
Posts: 174
Joined: Tue Mar 11, 2008 9:10:42

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Corey » Tue Jan 06, 2009 11:48:01

hmmm. ja jeg må indrømme at jeg har lidt svært ved at se lyset - de fleste af de spillere du nævner er først klar til elite hockey om 3- 5 år.
Til den tid er det slut med Grey, Schoildan mm. talenterne kommer altså til at afløse disse spillere istedet for at suplere dem.

Det vi kommer til at se i de næste par år er at "fodbold klubberne" AaB og Esbjerg med en høj egenkapital (som ganske vist ikke er deres egen) og SE der vel er den eneste veldrevne klub i landet, kommer til at skøjte endnu mere fra os andre.
Der vil blive rift om de Danske spillere, det betyder at ovennævnte klubber (især AaB og SE, der ingen ungdoms afdeling har) vil gå ind og overbyde på bland andet de talenter du remser op. Ligaen som vi kender den idag, hvor hold 9 kan slå hold 1 vil være slut, der vil blive tale om 2-3 hold der hvert år skiftes til at tage guldet.

8 udlændinge istedet for 10, gør det bidende nødvendigt at disse 8 er af en høj kvalitet, men det er der ikke råd til hvis vores spiller budget ender på 4 mille.
Kvalitets niveauet i ligaen falder, det vil nok ikke umiddelbart have en negativ effekt på klubholdenes økonomi / tilskuertal, men det vil gøre det sværere at tiltrække kvalitets udlændinge, og dermed vil nedturen for vores landshold starte.

Jeg håber at disse tiltag, som er et kompromi mellem klubberne, bliver af kort varighed - et nødvendigt onde, fordi visse klubledere ikke er deres opgave voksen.

Der står meget på spil når reglen om egenkapital skal vedtages, hvis det bliver besluttet at gennemtrumfe den nuværende regel om budget = 4 x egenkapital, så får alle klubber med en egenkapital på under 1,5 mille meget svært ved at stille hold, med mindre de vil svindle med reglementet.

Nogen der ved hvor stor vores egenkapital er pr. dags dato. ?

Ishåki
Posts: 206
Joined: Sun Aug 31, 2008 8:15:00
Location: Frederikshavn

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Ishåki » Tue Jan 06, 2009 3:52:15

[quote="147"]... 19 danske spillere der med den fortjente og rette sparring kan blive Danmarks bedste grundstamme indenfor ganske få sæsoner. Sættes det rigtigt i scene, og kan man ledelsesmæssigt sætte overliggeren lavere end top 4 HVERT ENESTE ÅR, kan vi sammen med vores kommende LOKALE HELTE sætte the over til guld, guld og atter guld.

147[/quote]

Du glemmer bare lige een ting: mindst 3/4 af disse unge talenter vil sandsynligvis flytte til en større by (eksempelvis Aalborg, Odense eller København) for at uddanne sig. De eneste uddannelsesmuligheder vi har i Frederikshavn er håndværk og butik, hvilket ikke er attraktivt for dagens ungdom...

147
Posts: 11
Joined: Wed Sep 24, 2008 7:25:16

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by 147 » Wed Jan 07, 2009 11:33:57

............mindst 3/4 af disse unge talenter vil sandsynligvis flytte til en større by (eksempelvis Aalborg, Odense eller København) for at uddanne sig...............

Ja - det kan man da håbe du har ret i. Nu plejer ishockeyspillere dog ikke at tage de helt lange videregående uddannelser..! Dette ikke ment nedladende - blot en konstatering.

Jeg er dog mere åben overfor at vi sikkert "mister" nogle af talenterne til udenlandet. Lad os da ihvertfald håbe det for den enkelte.

Jeg mener stadig, at man med det rette set-up kan skabe rammer der er så attraktive - at vi vil være istand til at udvikle en ny grundstamme indenfor 3 - 4 år. Det betyder naturligvis, at man vil give køb på 4 plads målsætningen de næste sæsoner - og dermed give spilletid til de unge talenter. Ikke just noget Heikki har dyrket!

Mikael
Posts: 30
Joined: Sun Feb 03, 2008 11:16:39

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Mikael » Fri Jan 09, 2009 1:51:50

Det er sådan set alt sammen udemærket og alligevel ikke. Jeg har fulgt Rødovre i mange år, og specielt op igennem 90'erne havde Rødovre en hel bunke af kæmpe talenter og de blev skam også brugt. For meget næsten.

Det der var Rødovres problem i forhold til ambitioner og som nok også er og i fremtiden vil blive FIK's problem er økonomi. Det er fint at have mange talenter som på sigt vil danne en grundstamme. Men hvis økonomien ikke er til toppen og man bare læsser en masse unge spillere ind på et hold, så kan de være nok så gode og talentfulde.. men pokaler vinder man ikke.

Unge spillere skal indsættes i mixet langtsomt og sammen med gode og erfarne spillere. Se på Herning, de gjorde dette ved Kasper Degn, Frans Nielsen, Peter Regin, og alle 3 blev stærkere af at spille med top udlændinge.

Så vejen frem er altså ikke at skære ind til benet i Frederikshavn, spillede med 10-12 unge spillere på holdet og så sige, vent bare 3 år så har vi et guld hold. Det er desværre ikke virkeligheden.

Så er det bedre at vælge måske 5-8 stykker ud af de 19 og satse på dem. Give dem job/udd. muligheder, træning og spilletid i elitetruppen, længere varende kontrakter og ikke mindst istid blandt de bedste kæder hvis talentet er der.

I rødovre har jeg mindst set noget der svarer til 2 dusin spillere der havde niveau og talent til den bedste række, men som totalt fadede ud og havnede i ingenting og som sekunda spillere i 1 division, fordi deres talent og udvikling blevet mismanaged af en række gamle klubfolk som havde fået en åbenbaring om at de bare skulle spille elite så tidligt som muligt og så vokse med opgaven.

Skytten
Posts: 193
Joined: Mon Sep 01, 2008 7:28:23
Location: Frederikshavn

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Skytten » Sat Jan 10, 2009 12:13:08

Synes sgu den ser ekstrem sort ud for WH, med den lorteindsats i år, den kommer til at svie til os næste år!!!

Mogens Andersen
Posts: 151
Joined: Sat Sep 20, 2008 11:28:59
Location: horsens statsfængsel

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Mogens Andersen » Sat Jan 10, 2009 8:53:58

Fremtiden kan da ikke se andet end lys ud, sådan som det går for skodholdet nu.

flems
Posts: 30
Joined: Sat Sep 13, 2008 9:43:51

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by flems » Sat Jan 10, 2009 1:43:18

[quote="Mogens Andersen"]Fremtiden kan da ikke se andet end lys ud, sådan som det går for skodholdet nu.[/quote]

skrev du ikke i et tidliger indlæg at du ville holde dig væk fra det her forum.......... :?:

Mogens Andersen
Posts: 151
Joined: Sat Sep 20, 2008 11:28:59
Location: horsens statsfængsel

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Mogens Andersen » Sat Jan 10, 2009 2:04:34

[quote="flems"][quote="Mogens Andersen"]Fremtiden kan da ikke se andet end lys ud, sådan som det går for skodholdet nu.[/quote]

skrev du ikke i et tidliger indlæg at du ville holde dig væk fra det her forum.......... :?:[/quote]

Det var sidste år........... :D
I kan heller ikke undvære mine indlæg, selv om sandheden er ilde hørt.

Slagteren
Posts: 232
Joined: Wed Aug 27, 2008 1:24:27
Location: Gærum
Contact:

Re: Fremtiden ser lys ud...

Post by Slagteren » Sun Jan 11, 2009 12:19:43

[quote="Mogens Andersen"][quote="flems"][quote="Mogens Andersen"]Fremtiden kan da ikke se andet end lys ud, sådan som det går for skodholdet nu.[/quote]

skrev du ikke i et tidliger indlæg at du ville holde dig væk fra det her forum.......... :?:[/quote]

Det var sidste år........... :D
I kan heller ikke undvære mine indlæg, selv om sandheden er ilde hørt.[/quote]


tror ikke der er mange der har savnet dig herinde

Locked