Projekt 2014

Den tidligere direktør i Frederikshavn og nuværende direkør i Blokhus FC vil komme med indlæg til hockeydebatten.
Locked
Corey
Posts:174
Joined:Tue Mar 11, 2008 9:10:42
Projekt 2014

Post by Corey » Thu Feb 04, 2010 10:28:17

Hej Mogens

Jeg syntes rigtigt godt om jeres målsætning for de næste 4½ sæson, som er formuleret i projekt 2014 - og jeg glæder mig allerede til at overvære den næste finale med WH som den ene part :D .

Med baggrund i en af del målsætningerne "Vi skal udvikle og fastholde vores egne spillere" vil jeg gerne høre hvordan I griber dette an ?
Spørgsmålet er naturligvis afledt af at nogle af "vores egne spillere" har valgt at stoppe / rejse til andre klubber.

Jeg er helt med på at vi pt. har uvant mange talenter, som bobler op fra ungdomsrækkerne, og at der ikke bliver plads til dem alle på eliten.

Jeg syntes også det er ok for nogen at komme ud og se andre græs(is)gange, det kan de kun blive mere modne af - og måske vender nogen af dem hjem igen bedre og mere erfarne.

Men tilbage til målsætningen - hvad gør I for at holde på egne spillere, så vi blandt andet ikke skal stille med kun 3 kæder hvoraf den ene består udelukkende af 16 årige knægte, bare fordi vi har 2 spillere skadet ???

Hvordan sikrer I jer at WH bliver det sted hvor alle har lyst til at spille :?:

Munk
Posts:60
Joined:Mon Sep 29, 2008 5:31:09
Location:Frederikshavn

Re: Projekt 2014

Post by Munk » Sat Feb 06, 2010 12:48:24

Hej Mogens

Har et spørgsmål der i bund og grund ligner Corey's. Det er godt at få visioner ned på skrift for på denne måde at kunne vise investorer/sponsorer hvad det er man har gang i og hvor man vil hen.
Har været inde og læse de fine ord, og stødte i afsnittet "Væsentlig faktor i dansk ishockey" på:

(citat start)
"Miljøet skal være sjovt og det skal rumme atmosfære, et miljø hvor alle har lysten til at spille ishockey og arbejde for hinanden. Vi skal være et sted hvor alle har lyst til at spille, også dem som måske ikke spiller i Frederikshavn."
(citat slut)

Dette leder mig til mit spørgsmål:
- Hvad gør man for at de udlændinge man har falder til? Her mener ikke bare at falde til i truppen og i træningen, men også at falde til i Frederikshavn. Der er jo også et liv udenfor Iscenter Nord. Og hvad gør man for at en udlænding ikke går til i kedsomhed når han er skadet? Her tænker jeg naturligvis på Birnstill. Heldigvis er han tilbage nu, men der er trods alt gået en måned. Har man støttet ham/hjulpet til med hans genoptræning?

Grunden til mit spørgsmål/bekymring er naturligvis at jeg tror at Birnstill er svær at holde på efter denne sæson. Og især da hvis han keder sig i Frederikshavn...

På forhånd tak for dit svar :)
/Munk

Dir. Mogens Andersen
Posts:56
Joined:Tue Jan 13, 2009 9:06:05

Re: Projekt 2014

Post by Dir. Mogens Andersen » Tue Feb 09, 2010 9:18:46

Hej Corey
Vi håber selvfølgelig selv på at vi får opfyldt de målsætninger vi har sat os i forbindelse med Projekt 2014. Men for at det skal lykkedes er det vigtigt at ikke kun vi tror på det. Vi kan ikke opfylde målsætningerne med specielt udvikling af unge spillere, hvis de unge spillere ikke selv vil! Det kræver tålmodighed, også hos dem. I min optik er den største farer i dette, hvis ikke selv vores unge spillere vil det her. I en sæson som denne, hvor så mange unge spillere har fået så meget spilletid, kan vi risikere at tålmodigheden ophører blandt nogle. det har vi allerede set og det vil vi helt sikkert også se fremover.,men i bund og grund er det kun trænerteamet der vurdere disse unge spilleres formåen i et givent øjeblik, og det er langtfra sikkert spillerene selv og deres omgangskreds er enige i denne vurdering. det tror jeg er hovedproblemet i at bibeholde spillerne i frederikshavn, der er for mange der vil blande sig i spillernes udviklng og det er med til at forstyrre det indre billede hos spilleren.
Så at nogle har valgt at forlade Frederikshavn, er deres valg ikke vores, men det er altså ikke noget vi får nervøse trækninger af. Det beviser måske også i bund og grund at spillerne for nuværende ikke helt har indstillngen til at kæmpe for de pladser der er, og istedet tager den lette løsning. Vi kan kun håbe det bedste for disse spillere, der er no bad feelings fra vores side. Det er deres valg ikke vores.
Vi har sagt flere gange at denne sæson er trin 1 i en årrække, hvor det gælder om at udvikle spillere. Jeg tror ikke vi skal være så bange for at vi kun kan stille 3 kæder, det har vi kun gjort i få kampe. Jeg tror alle skal have mere tålmodighe omkring projektet end hvad de fleste måske lige har. der kommer stadig flere unge spillere nedefra, de er måske ikke klar endnu, men det bliver de.
Vi kan ikke fastholde dem, hvis kun vi har den rigtige indstilling, det skal de enkelte spillere også have,så nøgleordet er tålmodighed, ikke kun ved spilleren selv, men så sandelig også hos forældre og vennekreds. Og så en respekt overfor træneren og de valg han tager for at udvikle den enkelte spiller.
HVis dette er tilfældet, opnrå den enkelte også spilletid, og det er det der skal fastholde spilleren i Frederikshavn. Spilletid udfra de rammer som vores træner laver for den enkelte. Spillertid får man når man har gjort sig fortjent det og ikke er skadet - og det er en trænervurdering.

Men respekt for vores set-up og spilletid til den enkelte, det tror jeg er 2 faktorer der går hånd i hånd, når vi snakker om fastholdelse.

Håber dette er svar nok.

mvh
Mogens

Dir. Mogens Andersen
Posts:56
Joined:Tue Jan 13, 2009 9:06:05

Re: Projekt 2014

Post by Dir. Mogens Andersen » Tue Feb 09, 2010 9:31:08

Hej Munk
Vi har måske en af de bedste lægestaber i ligaen og de er utroligt dygtige. Blandt har vi en knæspecialist i teamet og han har vejledt Steve sammen med vores fysioterapeut. Så han har fået den helt rigtige vejledning.
Generelt kan jeg sige, at når spillere er skadet er de sjælden særlige positive. De vil selvfølgeilg gerne blive klar så hurtigt som muligt, og det kan til tider kræve stor tålmodighed hos spilleren, noget de sjældent har. Men vi giver vores skadede spillere den bedste vedledning udfra den enkelte skadessituation og følger spilleren den, bliver de også klar på hurtigst tid.
Jeg kommentere sjældent enkelte spillere, men tror nu ikke Birnstill har kedet sig :-) Det er selvølgelig ikke sjovt at være skadet og det kan også påvirke ens humør.
Vi har en god homogen spillertrup, som har det rigtig godt med hinanden og alle falder godt ind, så jeg tror ikke det er pga manglede "falden til" hvis Steve ikke er i Frederikshavn næste sæson, så har det andre årsager, som feks bedre tilbud fra andre klubber.
jeg ved ikke om dette er svar nok???
mvh

Mogens

Locked