Mikkel Bødker

Her vil den assisterende landstræner svare på spørgsmål
Locked
Mikael
Posts: 30
Joined: Sun Feb 03, 2008 11:16:39

Mikkel Bødker

Post by Mikael » Sun Mar 16, 2008 1:42:25

Hej Espen

Hvad gør man i tilfældet Mikkel Bødker, hvis han skulle vise sig at være god nok til at blive udtaget til VM.

Har fulgt lidt med inde på Hockeys Futures forum, og fansene fra Kitchener mener fuldt og fast at han selvfølgelig siger nej til landsholdet fordi det er større at spille Memmorial Cup i CHL. (det mener de ihvertfald, for os danskere er der jo nok lidt anderledes)

Sætter det jer ikke i en svær situation på landsholdet. I en sådan situation skal man jo vurdere om spilleren skal svigte holdkammeraterne eller få sit livs oplevelse på landsholdet.

Er det en faktor i vurdererer når i skal udtaget landsholdet eller kigger i kun på det sportslige?

Endvidere skal klubberne så ikke give ham fri, hvis i udtager ham og han gerne selv vil med landsholdet?

Mvh
Mikael

Esben Nedermark
Posts: 24
Joined: Thu Feb 28, 2008 2:20:39

Post by Esben Nedermark » Tue Mar 18, 2008 2:46:58

Hej Mikael

Det er jo altid et puslespil at få det hele til at gå op i en højere enhed, når man skal sammensætte et VM hold. Som landshold skal vi om muligt altid stille det stærkest mulige hold til et VM, og så kan vi ikke tage hensyn til klubinteresser. Når en spiller laver kontrakt med en udenlandsk klub, er det som regel, fordi han har et vist niveau, og derfor højst sansynlig er landsholdsaktuel. Dette nedskrives som regel også i kontrakten, at når Danmark kalder, så må klubben frigive spillerne til denne aktivitet. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig en anden situation "over there", idet dette er private turneringer (og ikke nogen forbund, som overordnet står for turneringerne) så der kan man som nation ikke lave aftaler om frigivelse af spillere til landsholdssamlinger. Dette kommer så altid til at foregå på "forhandlingsplan" forstået på den måde, at man ser på om klubben har udspillet sin rollle og man ikke bliver sendt videre i systemet eller "tradet" væk. I tilfældet Mikkel Bødker er det også her en kombination af forskellige muligheder, så det er nok først lige op til "nedslip" at det besluttes om han skal deltage. Problemet ligger jo også i, at han ikke har deltaget i nogen optaktsfase, hvor vi spiller systemer og kæder ind, så vurderingen skal også ligge i, og en spiller som kommer ind i truppen i sidste øjeblik, kan tilføje truppen noget. Så du har ret - det kan være meget vanskeligt at træffe de rigtige beslutninger - men det ser da ud til, at vi har været rimelig heldige i de bslutninger, som vi har truffet i de senere år

Beste hilsner fra
Esben Nedermark

Locked