Nye skøjtehaller (undskyld ishockeyhaller)

Her vil den assisterende landstræner svare på spørgsmål
Locked
softice
Posts: 4
Joined: Fri Feb 01, 2008 5:39:40

Nye skøjtehaller (undskyld ishockeyhaller)

Post by softice » Wed Mar 05, 2008 10:12:03

Hej Esben.

Gør DIU en aktiv indsats for, at få kommunenernes øjne op for hvor fantastisk det er at have en skøjtehal i nærområdet?.

Og hvis ja hvilken?.

Hvad mener du i kunne gøre bedre?.

Hvordan kunne vi andre hjælpe?

Kunne man lave et slogan i stil med. En skøjtehal skal bygges, for hver vindmølle der bliver stillet op? :D

Esben Nedermark
Posts: 24
Joined: Thu Feb 28, 2008 2:20:39

Post by Esben Nedermark » Mon Mar 10, 2008 3:16:53

Hej ? Ja, flere skøjtehaller er et MEGET stort ønske i DIU. Dette er den eneste måde, hvorpå vi kan forøge vores talentmasse, så videreudviklingen i dansk ishockey kan fortsætte. Jeg ved, at alle personer i DIU (både i bestyrelsen og administrationen) gør et stort benarbejde for at påvirke alle instanser og beslutningstagere i de respektive kommuener for at få et projekt op og stå. Men der er mange krafter som skal påvirkes, og har man ikke en skøjtehal i dag, er det tit fordi, at der sidder folk i forskellige byråd mv. der har andre interesser (fodbold, håndbold, svømning, kultur, musik mv.) og skal man bygge en ny hal til xxx mill. så skal der også bygges di og dat for at alle bliver tilfredse. Samtidig er der nogle regler omkring opførelsen af en hal. Det er ikke kun selve udgiften til en hal, som skal finanseres. Man skal samtidig også stille en driftgaranti, som ofte er på samme størelse som selve halprojektet - og der løber kommunerne tid panden mod muren, for dette beløb har man ikke. Men det er da utroligt, at alle politikkere gerne vil sole sig i succes, når dansk iskockey (eller andre idrætsgrene for den sags skyld) men man vil IKKE gøre noget aktivt for at fremme mulighederne for idrætsklubberne. Der skal betales moms af alt muligt - ingen for for skattenedsættelser eller lempelige vilkår for idrætsudøvere mv. Der kunne vi godt lære noget af udlandet. Vi skal jo huske på at ishockey er den næststørste publikumssport i Danmark, så det er lidt uforståeligt, at der ikke sker noget i de større byer som Vejle, Horsens, Viborg mv. Vi kan kun fortsætte med at påvirke medier, politikkere mv og håbe, at det åbner op på et tidspunkt !
MVH Esben Nedermark

Mario 66
Posts: 2
Joined: Fri Mar 21, 2008 2:57:03

Flere haller/ishockey byer/klubber

Post by Mario 66 » Fri Mar 21, 2008 5:26:53

Hej Esben.

Godt arbejde med vor allesammens landshold...

Generelt er det som dansk ishockey supporter frustrerende, at ishockey er så lavt prioriteret rundt omkring i de danske kommuner. "Viljen" er der, men kun til en vis grænse... men så heller ikke længere, i de fleste tilfælde (Gudskelov har vi fået Silkeborg nu) . Ja, vi ved jo alle, at de kommuner der har en hal, jo gerne bygger en "ekstra" træningshal, så populær er vores sport, de få steder den får lov at være.

Som du siger er det svært at få bygget hallerne og stillet driftsgarantien.

Spørgsmål: 1)

Ville det være en ide/mulighed om man som eksisterende klub kunne skabe en "farmerklub" i en ny by med NHL/AHL relationerne som forbillede. Og herved Bla.ved hjælp fra sponsorer og egne penge sætte en driftsgaranti for en ny hal i den nye hockeyby og hjælpe med trænere osv.. Mod at få rettighederne til spillere fra den nye klub ihvertilfælde i en xx antal årrække... Så man på den måde ville få sin investering ind igen.. Flere danske gode talenter betyder færre penge til udlændinge.

Ved godt at pengene ikke er til det pt. i dansk ishockey, men kunne det være en ide på sigt?

Spørgsmål: 2)

Der er kommet en del nye skøjebaner rundt om i landet. Desværre ikke haller endnu! Men det er da trods alt en start! Hvad gør de eksisterende klubber for at fremme sporten i de byer? Tager man ud med udstyr, trænere og spillere og laver opvisninger. Promoverer og rekruterer? Ved at man i Holbæk og Hjørring har udendørs ishockeybaner, når vejret om vinteren er til det. Man kunne evt. skabe lidt interesse ved at spille nogle kampe der?? Fange nogle ildsjæle og få en klub op at stå.. så går der ikke længe inden banen bliver til en hal.. Hjørring har vist allerede en klub..? Der skal skabes nogle ambassadøre rundt om i de (ishockeyfattige) kommuner for at presse lokalpolitikerne.

Held og lykke med arbejdet..

Esben Nedermark
Posts: 24
Joined: Thu Feb 28, 2008 2:20:39

Post by Esben Nedermark » Thu Mar 27, 2008 1:39:31

Hej Mario 66

Et par kommentarer til dit indlæg og 2 spørgsmål. Ideen med en "farmerklub" er slet ikke så tosset, og det vil måske også blive aktuelt ude i fremtiden. Som du selv skriver, så er økonomien i de respektive klubber slet ikke til at investere i sådanne projekter lige i øjeblikket, men vi kan håbe på, at ideen bliver fanget, og der er nogle fornuftige mennesker, som kan se en fremtid/ide i dette. Med hensyn til det andet spørgsmål, så gør det sig også her gældende, at resurserne ikke er til at stille mandpower og udstyr til rådighed, de steder, hvor der er opstillet udendørs baner. Ingen tvivl om, at ideen er fremragende, men men det program, som ikke kun eliteholdene, men også alle ungdomsholdene stiller med i løbet af sæsonen, så er der ikke meget overskud til at lave arrangementer "ud af klubben". Dette skulle så måske gøres i løbet at "off ice" tiden, og skabe nogle kontakter og møder, således at disse "satelit" byer bliver klædt på til en kommende sæson

Med venlig hilsen
Esben Nedermark

Locked