Kan bedre selvtillid gøre dig til en bedre hockeyspiller?

Thomas har hjulpet 5 juniorlandshold og U20 landsholdet samt mange andre med det mentale aspekt, som han her vil løfte sløret lidt for.
Locked
Thomas Frisnæs
Posts:3
Joined:Tue Sep 28, 2010 11:35:53
Kan bedre selvtillid gøre dig til en bedre hockeyspiller?

Post by Thomas Frisnæs » Tue Feb 22, 2011 10:30:16

Selvtillid er det vigtigste karaktertræk der afgør, om du som hockeyspiller udlever dit fulde potentiale i din klub.

Når du som spiller mangler selvtillid, begynder du at tvivle på sig selv, holde op med at tage chancer, spiller forsigtigt og er for hård ved dig selv

En konsekvens af dette er at du mister din motivation til at forbedre dig. I sidste instans holder det dig fra at nyde din sport og optimere dit fysiske talent.

Som forælder og eller træner for en hockeyspiller, spiller det en afgørende rolle at du kan få din hockeyspiller til at føle sig tryg.

Hvad du som spiller, træner og forælder siger, hvad du gør med din fysiologi under træning eller i kamp og hvad du tror på (din overbevisning) er med til at definere din sansynlighed for succes.

Her er nogle af de største selvtillids-dræbere for konkurrenceorienterede hockeyspillere:

• Du sætter for store forventninger op for dig selv ("Jeg skal lave 2 mål, 3 assists og have yderligere 15 afslutninger på mål”).
• Du taler negativt til dig selv om dig selv
• Du siger til dig selv at det ikke kan lade sig gøre (at vinde, at sætte et godt hit, at nå dit mål,,,,)
• Du har masser af undskyldninger for hvorfor det ikke lykkes (“der er dommernes skyld”, “isen var også dårlig”, “mine holdkammerater kunne ikke lægge nogle ordentlige pasninger”)
• Du tvivler på dine evner. (kan jeg virkelig lave den afslutning?)
• Du bekymre dig om, hvad alle andre tænker om dig
• Du sammenligniner dig med andre hockeyspillere som du mener er bedre end dig selv

De fleste hockeyspillere kæmper med 2 eller flere af de ovennævnte selvtillids-dræbere

Og her er så den gode nyhed.
Som hockeyspillere kan du lære at overvinde disse selvtillids “ball-busters”. Og når du gør dette, kan både spilleren selv, forælders forældre og trænere se radikale ændringer i din attitude og ydeevne.

Trygge hockeyspillere nyder kampene og presset, og trives med det. De er ikke bange for at tage chancer / risici. De fastholder en høj grad af selvtillid, selv når de laver fejl.

Deres selv-peptalk - hvad de siger til sig selv, før og under (og efter) kamp og træning - er positiv og opbyggende. De ved, hvad de laver, og generelt klarer de sig bedre end hockeyspillere, der mangler selvtillid, selv om har en lavere hockeykompetencer end andre spillere.

Flere mentale værktøjer kommer her op til slutspilssæsonen, så stay tuned.

Thomas

Locked